Pasta met vis is heerlijk!
Pasta is een allemansvriend, maar variatie ontbreekt soms. Als je continu hetzelfde eet gaat het vervelen en dat zou toch zonde zijn? Probeer daarom eens deze Spaanse pasta-variatie. Het is zo klaar en je gaat er gegarandeerd van genieten.
Deze variatie zal je nieuwe favoriet worden!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 250 gram pasta naar keuze
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 1 grote rode paprika
- 2 tenen knoflook, geperst
- 800 gram tomatenblokjes (2 blikken)
- 75 gram groene olijven, in stukjes
- 2 blikjes tonijn (á 185 gram), uitgelekt en in stukjes gehakt
- 65 gram mozzarella
- 30 gram Parmezaanse kaas
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter. Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven.
- Verhit ondertussen een grote pan op middelhoog vuur en bak daar de ui en de paprika in. Bak dit onder constant roeren in 5 minuten zacht. Voeg de uitgeperste knoflook toe en laat dit nog 1 minuut meebakken.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit 10 minuten doorkoken. Voeg tot slot de pasta, olijven en tonijn toe. Breng het op smaak met wat peper.
- Schep het mengsel in de ovenschaal en strooi hier de twee kaassoorten overheen. Zet het 12 tot 15 minuten in de oven, totdat de kaas mooi goudbruin en gesmolten is.
Eet smakelijk!
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron Taste | Beeld: Unsplash