De perfecte mix van de Italiaanse- en Spaanse keuken
Voor een doordeweeks gerecht staan we het liefst niet al te lang in de keuken. Daarom is een pastagerecht altijd een goede oplossing. Maar wil je wel een keer iets anders dan pasta bolognese of carbonara? Dan is deze Spaanse paella pasta misschien wel iets voor jou! In minder dan 20 minuten heb je dit heerlijke gerecht al op tafel staan!
En het mooie is: je hebt slechts twee pannen nodig voor deze pasta. Dat scheelt weer wat afwas!
Wat heb je nodig?
- 300 gram Farfalle pasta
- 2 kipfilets
- 75 gram chorizo, in blokjes
- 2 (zoete) rode paprika’s
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 90 gram doperwten
- 300 gram tomatenblokjes in blik
- 100 milliliter (kook)room
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- verse peterselie, gesneden
- zout naar smaak
Zo maak je het:
- Verhit een grote pan met olijfolie op middelhoog vuur en voeg de blokjes chorizo toe. Snijd de kipfilets in blokjes en voeg deze toe tot ze gaar zijn. Haal van het vuur en zet aan de kant.
- Voeg nu in dezelfde pan de ui in blokjes, de paprika’s in blokjes en wat peper en zout naar smaak toe. Voeg vervolgens de knoflook en paprikapoeder toe en bak de mix een aantal minuten op middelhoog vuur.
- Kook ondertussen de Farfalle pasta in een aparte pan volgens de instructies.
- Schenk de tomatenblokjes in blik toe en roer goed door. Doe nu de kipfilet, chorizo en doperwten erbij en roer door elkaar.
- Giet de (kook)room erbij en meng alles door elkaar totdat er een dikke saus ontstaat.
- Voeg de Farfalle pasta bij de saus en schep de pasta goed door de saus heen. Bon appétit!
Lees ook: Deze heerlijke Griekse lunchwrap met pulled chicken is makkelijk om mee te nemen!
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Twisted | Beeld: videostill, Twisted