Een typisch Spaanse tapas!
Voor iedereen die al wel bekend is met de Spaanse tapas-gerechten, de Spaanse knoflookgarnalen met een stuk vers brood mogen natuurlijk niet ontbreken op tafel. Wanneer je in het restaurant zit lijkt dit gerecht toch altijd nét wat lekkerder te smaken dan thuis.
Met dit recept garanderen wij je dat dit tapas-gerecht precies zo smaakt als in het restaurant!
Wat heb je nodig?
- keramieken/aardewerk schaal (hittebestendig)
- 1 rustiek ovenbrood
- ongeveer 8 grote gamba’s
- 3 knoflooktenen
- 1 rode chilipeper
- verse peterselie
- 50 milliliter olijfolie
- een halve theelepel paprikapoeder
- sap van een halve citroen
- (zee)zout naar smaak
Zo maak je het:
- Pel de gamba’s door eerst de kop en de rest van de schil te verwijderen. Laat de staart aan de gamba zitten. Snijd met de punt van het mes in de rug en verwijder de darmkanaal.
- Snijd de 3 tenen knoflook in blokjes. Snijd de top van de chilipeper eraf, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd nu ook de chilipeper in kleine blokjes.
- Pak nu een kleine hand vol verse peterselie en snijd dit in kleinere stukken.
- Zet de keramieken of schaal van aardewerk op het gasfornuis om middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe tot de bodem volledig bedekt is met olijfolie.
- Voeg nu de rode chilipeper en knoflook toe en roer 20 tot 30 seconden door. Doe hierna de paprikapoeder erbij en roer door.
- Doe de gamba’s erbij en bak elke zijde ±2 minuten. Voeg halverwege de helft van de peterselie toe.
- Zet het vuur uit en voeg nu de rest van de peterselie toe, het sap van een halve citroen en wat (zee)zout naar smaak.
- Serveer de gamba’s vanuit de keramieken of aardewerk schaal samen met het rustieke ovenbrood in plakken.
Lees ook: Borrelen op z’n Italiaans: zó stel je de allerlekkerste antipasti samen!
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Jamie Oliver, FoodTube | Beeld: videostill Jamie Oliver