Een gezondere versie van de klassieke tiramisu, maar nog steeds lekker romig
Wat weten de Italianen toch goed wat lekker eten is. Pizza’s zijn rijkelijk belegd met mozzarella, pasta’s zwemmen in romige sauzen en tiramisu’s zijn ware mascarponebommetjes. Probeer je wat op de calorieën te letten, maar mag je van jezelf best een lekker toetje? Maak dan eens deze gezondere tiramisu van Sonja Bakker.
Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Doe de custardpoeder in een kommetje en schenk hier een scheutje van de melk bij. Klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen en de melk geel kleurt.
- Verwarm de rest van de melk in een pannetje en voeg het custardmengsel samen met de zoetstof en het vanille-extract toe. Roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd en blijf roeren tot het mengsel is ingedikt.
- Doe het mengsel in een kom, dek af met vershoudfolie en laat even afkoelen. Roer daarna de magere kwark door het custardmengsel.
- Doe in een andere kom de eiwitten en klop tot pieken ontstaan. Schep de eiwitten daarna voorzichtig door het custardbeslag.
- Roer de amaretto door de koffie en dip daarna de lange vingers in de koffie. Bekleed hiermee vervolgens de bodem van een grote schaal. Verdeel daarna de helft van het custardmengsel over de lange vingers. Herhaal deze stap daarna nog een keer.
- Plaats de tiramisu twee uur in de koelkast.
- Bestuif de bovenkant van de tiramisu voor het serveren met wat cacao.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: Italiaanse hartige taart met gerookte kip
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: YouTube Sonja Bakker | Beeld: Unsplash