Zulke lekkere blondies at je niet eerder!
De blondie is het zusje van de brownie, maar in tegenstelling tot de brownie zit er in de blondie geen witte chocolade. De blondie heeft een smeuïge structuur; het lijkt een beetje op de boterkoek die wij kennen.
Dit heb je nodig:
- 180 gram ongezouten boter, zacht geworden
- 200 gram suiker
- 100 gram bruine suiker
- 2 eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 260 gram bloem
- 1/2 theelepel zout
- 3/4 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- kaneelsuiker
Zo maak je het:
- Verhit de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met bakspray of boter.
- Klop in een kom de boter en de suiker luchtig en romig. Voeg de eieren en de vanille toe en mix tot een glad geheel.
- Doe de bloem, zout, kaneel en bakpoeder in een andere kom en voeg dit bij de natte ingrediënten. Mix tot een glad beslag en giet in de ovenschaal. Strijk glad en bestrooi met kaneelsuiker.
- Zet 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna compleet afkoelen en snijd dan in rechthoeken. Lekker met een dot slagroom.
Lees ook: Zo maakt chefkok Gordon Ramsay zijn overheerlijke bolognesesaus
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: videostill