De lekkerste snert die je ooit geproefd hebt!
Snert, zoals Hollandse erwtensoep genoemd wordt, wordt al eeuwenlang gegeten. De soep was zelfs al bekend bij de Griekse beschavingen rond 500 voor Christus en misschien zelfs al eerder! Ook in Canada, de Verenigde Staten, Australië, India en het Midden-Oosten wordt een variatie van snert gegeten, maar nergens is het zo’n traditie als in Nederland. We hebben zelfs een heus WK snert koken in Nederland!
Wat is jouw geheime ingrediënt voor de lekkerste snert?
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 600 gram doperwten
- 2 aardappelen
- 1 wortel
- 1 knolselderij
- 1 tablet groentenbouillon
- 2 preien
- 1 theelepel selderij
- 1 rookworst
- peper
Wat moet je doen?
- Zet de doperwten met een liter water en een tablet groentenbouillon op en breng het onder af en toe roeren aan de kook.
- Laat de doperwten 15 minuten gaarkoken.
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze samen met de wortel en knolselderij in kleine blokjes en de preien in ringen.
- Pureer de erwten met een staafmixer fijn. Probeer ze zo fijn mogelijk te krijgen.
- Breng het geheel weer aan de kook en voeg vervolgens de aardappelen, selderij, prei, wortel en knolselderij toe. Kook dit ongeveer tien minuten meer.
- Snijd de rookworst in hapklare plakjes en doe die de laatste vijf minuten bij de kokende soep.
- Breng de soep op smaak met wat peper.
Lees ook: Deze heerlijke Griekse linzensoep is supermakkelijk om te maken
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: 24 Kitchen | Beeld: videostill cookfreshfood