Het ontbijtgerecht shakshuka doet het ook goed als avondeten!
Shakshuka, ook wel gespeld als shakshouka of chakchouka, is een gerecht uit het Midden-Oosten. Deze vegetarische vorm met eieren komt uit Tunesië, waar het hartige gerecht vaak als ontbijt wordt gegeten. In Israël eet men het gerecht liever als diner, vooral in de winter. Of je het nu als ontbijt, lunch of diner, serveert, shakshuka is gewoonweg overheerlijk. Daarnaast is het ook nog eens heel erg gemakkelijk om te maken!
Heb jij al eens shakshuka gemaakt?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd ook de groenten in kleine stukjes. Je kunt variëren met de groenten! Normaal gesproken wordt shakshuka gemaakt met tomaat, paprika en ui, maar wij voegden courgette en olijf toe voor extra vitaminen en smaak.
- Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de ui hierin glazig. Voeg de paprika en courgette toe en bak mee totdat de groenten zacht zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 30 seconden om de geur vrij te laten komen.
- Doe de tomatenblokjes in de pan en voeg ook de plakjes olijf toe. Warm het gerecht door en breng de tomatenblokjes aan de kook.
- Voeg chilivlokken, paprikapoeder, nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe.
- Als de tomaten koken maak je vier holletjes. Breek de eieren hierin en doe een deksel op de pan. Laat de eieren in 6 minuten stollen.
- Bereid intussen je pita- of naanbrood volgens de verpakking. Je kunt ook voor pistoletjes of vers brood kiezen.
- Dien de shakshuka op in kommen en serveer het brood ernaast.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: Pittige vegetarische balletjes in tomatensaus
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans