Maayke

Ben jij ook zo gek op Babi ketjap?

Waarschijnlijk heb je het gerecht genaamd ‘Babi ketjap’ al vaak genoeg voorbij zien komen op de menukaart van jouw favoriete Chinees. Maar wist je dat dit gerecht helemaal niet uit de Chinese keuken komt? Oorspronkelijk is Babi ketjap afkomstig uit de Indische keuken. De mannen kwamen van Smaakmenutie met een simpel en snel recept voor de Indonesische Babi ketjap. 

Dit gerecht is heerlijk samen met witte rijst, sajoer boontjes en atjar tjampoer.

Wat heb je nodig?

  • 400 à 500 gram hamlappen
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 2 eetlepels djahe of gemberpoeder (of 2 eetlepels gembersiroop)
  • 100 milliliter ketjap manis
  • 50 milliliter water
  • een halve citroen
  • 1 eetlepel sambal
  • peper en zout

Zo maak je de Babi ketjap:

  • Snijd de hamlappen in kleine blokjes en kruid de blokjes met wat peper en zout.
  • Verhit een (wok)pan met olie en bak de blokjes hamlap in een paar minuten goudbruin.
  • Snijd ondertussen de 3 knoflookteentjes en de ui fijn. Zet het vuur lager en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit kort mee.
  • Strooi nu de gemberpoeder (djahe) over het gerecht. Voeg ook de ketjap manis, het sap van de halve citroen en 50 milliliter water toe. Voor wat meer spice voeg nog 1 eetlepel sambal toe.
  • Laat nu het gerecht op laag vuur en zonder deksel nog 15 tot 20 minuten sudderen.
  • Serveer de Babi ketjap met witte rijst en atjar. Eet smakelijk!

Lees ook: Vind jij die rijst van de Chinees ook altijd zo lekker? Zo maak ‘m makkelijk zelf!

Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Smaakmenutie | Beeld:Mele Best, videostill YouTube