Na deze chili con carne wil je niet meer anders!
Chili is heerlijk. Het is smaakvol, kruidig en gewoon heel lekker! Deze chili is ook nog eens heel snel klaar en dat maakt het allemaal nóg aantrekkelijker. Binnen een half uur heb je een heerlijk gerecht op tafel staan waar iedereen van kan genieten.
Ga jij deze heerlijke chili ook maken?
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 2 uien
- 2 rode uien
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 500 gram half-om-halfgehakt
- 200 gram sperziebonen, gebroken
- 60 gram chili con carne kruidenmix
- 300 milliliter water
- 800 gram kidneybonen
Wat moet je doen?
- Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in stukjes.
- Verhit wat olie in een pan en bak het gehakt rul. Doe hier de ui en de paprika bij en bak het geheel 3 minuten mee.
- Voeg nu de sperziebonen toe en bak ook deze 3 minuten mee.
- Roer de kruidenmix en het water erdoor en breng dit aan de kook. Laat het 5 minuten koken op laag vuur.
- Giet de bonen af en meng ze door het mengsel. Breng het geheel wederom aan de kook en laat dit nog zo’n 2 minuten doorkoken.
Lekker met tortillachips!
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: AH | Beeld: Videostill