Witte saus voor groente, vis of vlees uit een pakje? Nooit meer!
Groenten, vis en vlees happen vaak nét wat lekkerder weg met een smakelijk, maar neutraal sausje. Witte saus is daarbij zeer gebruikelijk. Je kent ze wel, die zakjes met poeder waar je zelf water of melk bij moet doen. Elke supermarkt heeft ze wel in de schappen liggen, vaak van verschillende merken. Maar die kun je laten staan. Met dit supersimpele recept maak je In minder dan 10 minuten gewoon je eigen witte saus.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Zet een pan op het vuur met de boter. Zodra deze gesmolten is, roer je de bloem erdoor.
- Giet in etappes melk door het mengsel. Blijf roeren tot er een mooi glad geheel is ontstaan.
- Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Tip: Je kunt ook andere kruiden gebruiken om de saus op smaak te brengen. Denk aan kerrie of paprikapoeder. Of hak verse peterselie fijn en voeg toe voor wat extra smaak.
Lees ook: Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het maken van saus
Recept delen? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Keukentips.nl | Beeld: Unsplash, Oat Canada