Ingrediënten
  • 300 gram verse spaghetti (of een andere pasta naar keuze)
  • 1 middelgrote gele ui in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels boter (of olijfolie)
  • 6 knoflookteentjes, gehakt
  • 500 gram rauwe jumbo garnalen of gamba’s gepeld en zonder staart
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 theelepel zout
  • 400 gram passata of marinarasaus
  • 1 theelepel (kippen)bouillonpoeder
  • 2 eetlepels verse gehakte peterselie + extra voor garnering
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • Snufje kristalsuiker
  • 160 milliliter verse slagroom
  • Geraspte Parmezaanse kaas, voor garnering
Redactie Kookfans
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram verse spaghetti (of een andere pasta naar keuze)
  • 1 middelgrote gele ui in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels boter (of olijfolie)
  • 6 knoflookteentjes, gehakt
  • 500 gram rauwe jumbo garnalen of gamba’s gepeld en zonder staart
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 theelepel zout
  • 400 gram passata of marinarasaus
  • 1 theelepel (kippen)bouillonpoeder
  • 2 eetlepels verse gehakte peterselie + extra voor garnering
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • Snufje kristalsuiker
  • 160 milliliter verse slagroom
  • Geraspte Parmezaanse kaas, voor garnering

Binnen 15 minuten is het genieten geblazen!

Heb je een drukke dag achter de rug en daardoor geen zin meer om lang in de keuken te staan? Dan is deze snelle pasta zeker wat voor jou. Binnen een kwartier kun je namelijk genieten van een romige pasta met tomaten, knoflook en garnalen. Aan de slag! 

Zo maak je de romige pasta met tomaat en garnalen:

  • Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij. (Bereid de pastasaus, terwijl de pasta kookt.)
  • Verhit de boter of olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot ze transparant zijn.
  • Roer de gehakte knoflook erdoor en bak tot het geurig is (ongeveer 30 seconden), voeg dan de garnalen met de gedroogde basilicum en een halve theelepel zout toe.
  • Bak de garnalen 2 minuten aan één kant; draai om en laat nog een minuut aan de andere kant sauteren.
  • Voeg de passata of marinarasaus, de bouillonpoeder, peterselie, zwarte peper, suiker en het resterende zout toe. Laat de saus nog een minuut doorwarmen voordat je de room toevoegt.
  • Laat de saus nog een minuut doorkoken tot de garnalen gaar zijn. Roer de pasta, zodra deze gekookt en afgegoten is, door de romige tomatensaus.
  • Breng op smaak met extra zout indien gewenst. Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie.
  • Eet smakelijk!

Voor erbij: Gevulde stokbrood met brie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cafe Delites, Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock