Rowan Hattu
5 + 5 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 400 milliliter kerstomaten uit blik
  • 400 milliliter pepperoncino pastasaus
  • 80 milliliter water
  • 500 gram ravioli
  • 200 gram ricotta
  • 2 bollen mozzarella
  • Verse basilicum

Klinkt heerlijk!

We weten allemaal dat lasagne heel erg lekker is. Toch is de kans groot dat je dit niet elke week maakt. Het neemt namelijk best wel wat tijd in beslag. En met een fulltime baan, heb je daar waarschijnlijk geen zin meer in na het werk. Toch is er een snellere oplossing: een lasagne met ravioli in een koekenpan. Ja, echt waar!

Zo maak je de eenvoudige lasagne met ravioli in de koekenpan

  • Allereerst verwarm je de oven voor op de grillstand.
  • Daarna verhit je een hittebestendige pan op een medium-hoog vuurtje.
  • Voeg daarna de pepperoncinosaus, kerstomaatjes en het water toe aan de pan.
  • Kruid dit dan af met wat zout en peper.
  • Roer het geheel goed door.
  • Wil jij je saus een beetje opspicen? Voeg er dan wat wijn, citroensaus en verse oregano aan toe.
  • Wanneer het begint te pruttelen is het tijd voor de ravioli.
  • Voeg de ravioli toe aan de pan en roer het geheel voorzichtig om.
  • Gaat het te hard? Zet dan het vuur wat lager.
  • Laat dit voor ongeveer drie minuten doorkoken, tot je merkt dat de ravioli al dente is.
  • Daarna voeg je de helft van de mozzarella toe aan de pan.
  • Roer het geheel dan nog eens om.
  • Pak dan de ricotta en schep hier ook wat hoopjes van over in de pan.
  • Werk het geheel dan af met de andere helft van de mozzarella.
  • Daarna zet je de pan in de grill voor ongeveer drie tot vijf minuten.
  • Wanneer de mozzarella bruine plekjes krijgt, is het tijd om de pan uit de grill te halen.
  • Laat dit even vijf minuten afkoelen.
  • Werk het dan af met wat verse basilicum.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: overheerlijke beef reepjes met rucola

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock