Dit eenpansgerecht staat binnen 30 minuten op tafel!
Geen zin om te lang in de keuken te staan en vervolgens ook nog eens het aanrecht vol met afwas te hebben? Dan is dit vegetarische eenpanspasta met tomaat en mascarpone misschien wel iets voor jou!
Dit eenpansgerecht is snel klaar én ook nog eens gezond!
Eenpansgerecht met tomaten en mascarpone saus
Dit gerecht zit vol met gezonde groenten en serveer je met een dikke, luxueuze tomaat en mascarpone saus. Het voorbereidingswerk kost je slechts 10 minuten en het koken 20 minuten. Binnen 30 minuten heb je dus een verrukkelijk diner op tafel staan!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 500 gram fusilli
- olijfolie
- gesneden rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 theelepels zout
- 2 blikken gesneden- of tomatenblokjes (2 keer 400 gram)
- 140 gram tomatenpuree
- 1 eetlepel balsamico azijn
- een paar verse basilicum blaadjes
- 250 gram verse spinazie
- 30 gram boter
- 4 eetlepels mascarpone
Wat moet je doen?
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hier vervolgens de rode ui in.
- Voeg de knoflook en kruiden toe en laat dit 1 tot 2 minuten koken.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, zout en balsamico azijn toe. Laat dit ongeveer 5 minuten koken.
- Kook 950 ml water en voeg dit samen met de fusilli toe aan de grote pan. De saus lijkt nu erg waterig maar geen zorgen, want na een aantal minuten zal al het vocht in de pasta trekken.
- Breng met mengsel aan de kook en laat dit vervolgens 10 tot 12 minuten koken. Roer ondertussen een aantal keer in de pan.
- Vervolgens voeg je de spinazie en boter toe en roer het geheel op zacht vuur.
- Tenslotte roer je de mascarpone door het gerecht totdat het gesmolten is.
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Ciao Veggie | Beeld: videostill