Madelon Pathuis
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 knoflookteen
  • 170 gram noodles
  • 3 bosuien
  • 1 wortel
  • 2 rode paprika's
  • 1 bok choy
  • 150 gram champignons
  • 1 broccoli

Een heerlijk gerecht dat in slechts 15 minuten op tafel staat

Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Je kan namelijk binnen 15 minuten een heerlijk Chinees wokgerecht op tafel zetten. Perfect voor mensen die gezonder willen eten maar niet de hele avond in de keuken willen staan. Deze Chinese noodles zijn vegetarisch maar voeg gerust kip, gehakt, varken of garnalen toe. Het gerecht zit vol met groente en heeft een heel smaakvolle saus: het proberen waard dus!

Zo maak je de Chinese noodles

  • Kook de noodles zoals op de verpakking staat.
  • Pak een kommetje en voeg daar de sojasaus, oestersaus, sesamolie, suiker en een geperste knoflookteen aan toe.
  • Meng dit goed door elkaar.
  • Snijd de groente in kleine stukjes en zet de gesneden bosui aan de kant.
  • Bak de overige groente in een pan tot ze gaar zijn. Voeg dan de gekookte noodles en de saus eraan toe en roer goed door elkaar heen.
  • Top af met de gesneden bosui.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Snel recept: romige pasta met tomaat en garnalen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Pinch of Yum | Beeld: Pexels