Een feestje in je mond!
Pimp je nacho-schotel op en geef ‘m een kip fajita twist. Met dit recept verras jij je vrienden zeker tijdens een gezellige borrelavond. De malse kip in combinatie met de smaakvolle paprika’s zorgen in ieder geval voor een feestje in je mond.
Wat moet je doen?
- Verwarm allereerst de oven voor op 180 °C.
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout, chilipoeder, knoflookpoeder en komijnpoeder.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de kip tot deze rondom licht bruin is. Haal de kip vervolgens uit de pan en leg ze in een schaal.
- Snijd de ui in halve ringen. Verwarm dan nog een eetlepel olie in dezelfde pan en bak daarin de ui totdat deze glazig begint te worden.
- Snijd de paprika in reepjes en hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook en paprika toe aan de ui en bak even kort aan. Haal vervolgens ook deze ingrediënten uit te pan en doe ze in de schaal bij de kip.
- Pers de limoen uit boven de schaal en meng het geheel goed door.
- Leg de helft van de nachochips in de schaal met daaroverheen de helft van het fajita mengsel. Top af met de geraspte kaas en herhaal deze stap nogmaals.
- Zet het geheel in de oven en bak het af totdat de kaas is gesmolten. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.
- Genieten maar!
Tip: als topping kun je er nog guacamole of een lekkere salsa dip aan toevoegen.
Ook lekker: Zo maak je zelf BBQ kipnuggets
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock