Naomi
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 2 appels
  • 3 eetlepels bruine suiker + wat extra voor garnering
  • 1 theelepel kaneel
  • 1,5 theelepel maizena
  • kant-en-klaar taartdeeg
  • 1 ei, geklutst

Wist jij dat dit kon in een ijsblokjesvorm?

De gekste dingen kun je gebruiken om de lekkerste dingen te maken, zo blijkt maar weer. Voor dit gerecht heb je de goede oude ijsblokjesvorm nodig en wat je erin maakt is zeker geen ijsblokje! Je kan hiermee hele makkelijke en lekkere appeltaartsnacks maken die een absolute hit zullen zijn bij je gasten. 

Klein maar fijn!

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze daarna in blokjes. Meng ze vervolgens met de bruine suiker, kaneel en de maizena.
  • Snijd het kant-en-klare deeg door midden en leg vervolgens een helft over de ijsblokjesvorm. Druk het deeg in de vierkantjes.
  • Vul de blokjes met het appelmengsel en smeer wat ei over de randen.
  • Leg nu het tweede deel van het deeg over de ijsblokjesvorm.
  • Rol eroverheen met een deegroller en verwijder de overgebleven randen.
  • Keer de vorm om en haal de blokjes eruit. Snijd ze los van elkaar en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier
  • Bestrooi de blokjes met suiker en bak ze in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.

Bekijk ook: Zo maak je op een goedkope manier zelf amandelmelk!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Twisted | Beeld: videostill Twisted