En ook nog eens snel klaar.
Cheesecake met een heerlijk fruitige twist, daar mag je ons op de redactie van Kookfans voor wakker maken! Dit recept met perzik is gegarandeerd smullen en kan je zowel bij de koffie of als nagerecht je gasten serveren. Voor welke gelegenheid ook, deze mini cheesecake met perzik is een hit!
Van een lekker taartje op zijn tijd wordt iedereen gelukkig. En niets is zo leuk als een gemakkelijk en snel recept ontdekken. Deze variatie op de klassieke cheesecake is lekker zoet door de toevoeging van perzik, maar kan je natuurlijk nog extra aankleden met leuke versiering die past bij de gelegenheid. Paaseitjes voor pasen, of kleurrijke sprinkles voor een verjaardag. Lekker naar hartelust uitpakken dus! Het fijne aan dit recept is dat de cake niet in de oven hoeft. Fijn voor als je in tijdsnood zit, of geen oven hebt. Zo is de cheesecake in een handomdraai klaar.
Zo ga je te werk:
- Klop de slagroom met de suiker en een zakje klopfix stijf.
- Voeg de roomkaas naturel en 2 eetlepels perziksap uit blik toe en meng dit kort door elkaar.
- Hak de bokkenpootjes heel fijn en verdeel naar eigen smaak over 4 glaasjes.
- Verdeel ook het roomkaasmengsel over de glazen.
- Snijd de perziken in stukjes en verdeel dit naar eigen smaak over de roomkaas.
- Versier de mini cheesecakes met jouw gekozen versiering. Bijvoorbeeld paaseitjes, sprinkles of chocoladerasp.
- Bewaar de toetjes in de koelkast totdat je ze gaat serveren. Wij halen ze ongeveer 30 minuten voor die tijd uit de koelkast zodat ze een beetje op kamertemperatuur kunnen komen.
Zin om het recept nog wat meer naar je eigen hand te zetten? Top het dessert af met stukjes Bastognekoek, passievrucht of kokos. Als je écht uit wilt pakken, kan je dit heerlijke Espresso Martini cheesecake recept eens proberen.
Ook lekker: Deze banoffee taart maak je met maar 5 ingrediënten
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Lekker en simpel | Beeld: Adobe Stock