Deze ovenschotel met frikandel is makkelijk en lekker
Ovenschotels zijn eigenlijk de ideale doordeweekse hap voor met het hele gezin. Het kost je nauwelijks voorbereiding en afwas en met een lading kaas erover smaakt bijna alles lekker. Daarnaast is de ovenschotel een goede manier om je kinderen groente te laten eten die ze normaal niet zo lekker vinden, want het zit ‘verstopt’ onder andere ingrediënten die ze wel graag eten.
Deze spinazie ovenschotel is daar een heerlijk voorbeeld van, want er zitten namelijk ook frikandellen in!
Zo maak je de ovenschotel:
- Ontdooi de diepvriesspinazie in een pannetje.
- Vet ondertussen de ovenschaal in en ontdooi de frikandellen.
- Snijd de frikandellen in de lengte en in de breedte door de midden, zodat je vier gelijke delen over houd.
- Bedek hiermee de bodem van de ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak vervolgens de aardappelpuree aan volgens de bereidingswijze op de verpakking en meng dit met de ontdooide spinazie. Let op dat je het overtollige vocht van de spinazie eerst afgiet voor je het in de ovenschaal doet.
- Doe dit mengsel op de frikandellen-bodem in de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi met geraspte kaas op en zet het gerecht 35 minuten in de oven.
Ook lekker: Udon-noedels met gamba’s
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: AH Kookschrift | Beeld: Videostill