Ingrediënten
  • 80 milliliter mayonaise
  • 2 tot 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel fijngesneden augurk
  • 1 eetlepel fijngesneden ui
  • 1 tot 2 theelepels jalapeño's (optioneel)
  • 1 eetlepels zure rook of Griekse yoghurt (optioneel)
  • 1 tot 2 theelepels hete saus (optioneel)
Ruth
5 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 80 milliliter mayonaise
  • 2 tot 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel fijngesneden augurk
  • 1 eetlepel fijngesneden ui
  • 1 tot 2 theelepels jalapeño's (optioneel)
  • 1 eetlepels zure rook of Griekse yoghurt (optioneel)
  • 1 tot 2 theelepels hete saus (optioneel)

Dit maakt je heerlijk sappige burger helemaal af

Wie is er niet gek op een lekker vette hamburger op zijn tijd? Met een lichtzoet broodje, frisse toppings en een smaakvolle burger is het een ware traktatie. Een heerlijke saus maakt het helemaal af. Dit recept combineert verschillende bestaande sauzen met verse ingrediënten, waardoor ‘ie elke burger naar een hoger niveau tilt.

Burgersaus

Natuurlijk is er niets mis met een fles saus uit de supermarkt, maar soms is het leuk om een saus naar eigen wens te maken. Dit recept doet een beetje denken aan de wereldberoemde Big Mac-saus, waar een echte burgerliefhebber hoe dan ook gek op is.

De mayonaise maakt de burgersaus lekker romig, maar mocht je een nog zachtere textuur willen, kun je Griekse yoghurt of zure room toevoegen.

Wat deze saus een lekkere bite geeft, zijn de fijngesneden verse ingrediënten zoals ui en augurk. Ben je niet vies van een beetje pit, dan kun je hete saus of jalapeño’s toevoegen. Of natuurlijk allebei, voor de échte pittige eter. Sriracha, Chipotle of elke andere hot sauce geeft de burgersaus die extra kick waar wij gek op zijn.

Zo maak je deze overheerlijke burgersaus:

  • Snijd de augurk en ui in kleine stukjes.
  • Mix de mayonaise, ketchup, mosterd en hete saus door elkaar.
  • Gooi de fijngesneden ingrediënten erbij en mix alles goed door elkaar.
  • Proef de saus en voeg naar smaak nog wat van de basissausjes toe.

Deze saus is echt geweldig voor op een lekkere hamburger, maar ook als dip voor bijvoorbeeld frietjes. Fan van krokante kip? Ook voor deze snack is deze saus perfect geschikt. Het fijne is dat je deze saus maar liefst een week kunt bewaren in de koelkast, dus je kunt er meermaals van smullen!

Ook lekker: Recept: spaghetti met romige avocadosaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Simply Delicious | Beeld: Pexels