Desy

Cake gevuld met cheesecake: cheesecake-cake!

Houd jij ook zo van zoetigheid, maar heb je zin in iets lichters dan een stuk taart? En wil je vandaag niet te lang in de keuken staan? Dan is dit recept van cake gevuld met cheesecake echt iets voor jou!

Wij houden enorm van zoetigheid, en konden het dan ook niet laten om de cake gevuld met cheesecake te maken. En hij is lekker! Smaakt net zo lekker als een goed stuk taart, maar is vele malen lichter en makkelijker te maken. En daar houden we wel van met deze zomerse temperaturen! Je maakt deze cake in ongeveer vijftien minuten en de koelkast doet de rest van het werk. Ideaal toch? Houd jij van cake, aardbeien en cheesecake? Dan is dit recept echt iets voor jou!

Dit heb je nodig:

  • 1 hele cake
  • 225 gram roomkaas
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel citroenschil
  • 250 gram aardbeien in plakjes

Zo doe je het:

Snijd het midden van de cake eruit, en laat een rand van ongeveer 1,5 centimeter over op de bodem en aan de zijkanten van de cake. Neem een kom en mix daarin de roomkaas, de suiker en de citroenschil tot een glad mengsel. Doe de stukjes aardbei in de kom en mix door het mengsel totdat het een beetje roze is geworden maar er toch nog genoeg aardbeienstukjes in het mengsel zitten. Doe het mengsel in de uitgeholde cake (wees hier voorzichtig mee!) en gebruik de resterende stukjes cake om over de cake heen te kruimelen. Doe de cake acht uren in de koelkast. Haal er uit, snijd in plakjes en serveer met slagroom. Eet smakelijk!

Beeld: videostill