Sabine

Dit keer geen wijn, maar bier!

Traditioneel gezien maak je een kaasfondue met wijn, maar dat betekent niet dat een ander alcoholisch drankje niet net zo lekker smaakt door het kaasmengsel. We zullen je niet aanraden om een fles Baileys te vermengen met de fondue, maar een biertje is helemaal niet zo’n slecht idee! Sterker nog: het is heerlijk.

Dit heb je nodig voor de kaasfondue met bier:

  • 360 milliliter light bier (Amstel light)
  • 2 theelepels mosterd
  • snuf peper
  • 500 gram geraspte Cheddar
  • 3 eetlepels bloem

Zo maak je het:

  • Zet een steelpan op middelhoog vuur en breng hierin het bier aan de kook. Voeg daarna de mosterd en peper toe en roer goed.
  • Doe de kaas in een kom en voeg de bloem hieraan toe. Hussel de geraspte kaas goed, zodat het zich vermengt met de bloem.
  • Voeg daarna beetje bij beetje al roerend de kaas toe aan het warme bier. Voeg pas meer kaas toe wanneer de eerste portie is gesmolten in het warme bier. Blijf dit doen tot alle kaas op is. Dit kan wel eventjes duren. Daarna is de fondue klaar om opgegeten te worden.
  • Geen idee wat je bij de fondue moet eten? Enkele suggesties zijn stukje wortel, tortilla chips, stokbrood, stukjes komkommer, stukjes ananas, broccoliroosjes etc.

Lees ook: Zo maak je zelf kaassoufflés in de Airfryer

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: WeighWatchers | Beeld: Pixabay