Zo maak je de koek:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Zeef de bloem en doe dit in een kom. Voeg daarna ook de suiker en zout toe en meng dit met elkaar. Snij de boter in klontjes en kneed dit door de bloem. Blijf dit doen tot je geen brokjes boter meer overhebt en de boter versmolten is met het beslag. Het is niet erg als het deeg een beetje korrelig is.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier. Het is handig als je bakvorm vierkant is, maar je zou het ook in een ovenschaal kunnen maken. Druk het deeg in de vorm en gebruik een lepel om het deeg goed aan te duwen. Zorg ervoor dat het goed is verdeeld over de hele vorm.
- Zet het twintig minuten in de oven en laat het daarna goed afkoelen.
- Open daarna het blikje gecondenseerde melk dat is veranderd in karamel. Giet ongeveer twee derde van de inhoud over de koeklaag en zet je bakblik daarna een kwartier in de diepvries. Wanneer je koek goed is afgekoeld, snijd je het in twixvormige reepjes.
Zo maak je de chocoladelaag:
- Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendig schaaltje. Zet het schaaltje twintig seconden in de magnetron en roer goed. Zet het daarna weer in de magnetron en roer weer goed. Blijf dit herhalen tot je chocolade is gesmolten. Belangrijk: zet het schaaltje niet langer dan twintig seconden in de magnetron zonder te roeren. Doe je dit wel? Dan zal je chocolade snel aanbranden.
- Haal daarna een voor een je koekreepjes door het chocoladebeslag. Hiervoor kun je het beste een vork gebruiken. Haal daarna het koekje uit de chocolade en leg het op bakpapier zodat het kan hard worden. Doe dit met alle koekreepjes.
- Zet daarna de Twixen in de koelkast zodat ze extra snel hard worden.
Klinkt dit lekker? Probeer dan ook eens:
Chocoladefudge met twee ingrediënten
Witte chocolade cheesecake
Chocoladetaart met maar drie ingrediënten
Bron: Phood. Beeld: Videostill YouTube CookingwithKarma
Pagina 2/2