Sabine

Berlinerbollen hoef je nu niet meer in een Duitse konditorei (bakkerij) te kopen

Berlinerbollen, het is een heerlijke delicatessen waar we niet omheen kunnen wanneer we voet over de grens van onze Oosterburen zetten. Het is iets waar de Duitse bakkers trots op zijn, en geef ze eens ongelijk. Het bolletje is heerlijk.

Bij het met jam gevulde bolletje denkt menigeen nog weleens aan de Amerikaanse president John F. Kennedy die tijdens een van zijn toespraken de beroemde kreet ‘Ich bin een Berliner’ eruit gooide. Volgens de verhalen zou hij hiermee hebben gezegd dat hij een Berlinerbol is. Hoe dan ook, het bolletje is heerlijk. Doe daarom je voordeel met dit recept:

Dit heb je nodig voor twintig Berlinerbollen:

  • 550 gram bloem
  • 200 milliliter lauwe melk
  • 7 gram gist
  • 50 gram boter
  • 65 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 200 gram jam naar keuze
  • poedersuiker
  • zonnebloemolie om te frituren

Lees op de tweede pagina hoe je het klaarmaakt. 


Pagina 1/2