Roosteren vs. sudderen
Hoe je een bal het beste kunt bakken, daar bestaan veel verschillende meningen over. Je kunt het op twee manieren doen: roosteren en koken in een saus. Roosteren is de beste optie als je de gehaktballen niet in een saus gaat serveren. Roosteren geeft de bal vaak ook iets meer smaak mee doordat de buitenkant dichtgeschroeid wordt. Wil je de ballen serveren in een saus (bijvoorbeeld voor een pasta), dan kun je de ballen met de saus meekoken. Niet alleen krijg je zo de meest zachte ballen, maar ze worden ook smaakvoller. Daarnaast wordt de saus door de aanwezigheid van de ballen ook smaakvoller.
Zo maak je het:
- Doe de melk en de broodkruimels samen in een kommetje. Meng goed door elkaar en zet aan de kant terwijl je de rest klaarmaakt.
- Klopt de ei, het zout, de peper, Parmezaanse kaas en peterselie samen in een kommetje. Voeg dan het vlees aan het eimengsel toe. Gebruik je handen om het eimengsel door het vlees heen te kneden.
- Voeg dan de ui en het de broodkruimels toe en meng ze met je vingers door het vlees heen. Doe dit niet te lang, maar net zo lang tot alles goed gemengd is.
- Vorm gehaktballen van het vlees en zorg ervoor dat je een bakplaat klaar hebt liggen. Leg de gevormde gehaktballen op de bakplaat en zorg ervoor dat ze elkaar niet aanraken.
- Optie 1: rooster de gehaktballen 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. De gehaktballen zijn klaar als ze gaar zijn vanbinnen en goudbruin van buiten.
- Optie 2: breng een pastasaus aan de kook en voeg de gehaktballen toe. Dek de pan af en laat 30 tot 35 minuten sudderen.
Pagina 2/2
Lees ook: Huh? Spinazie kan slecht zijn voor mensen met deze darmaandoeningen
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Mmm… meatballs door jeffreyw onder de licentie CC BY 2.0