Wat een traktatie!
Helaas mijden we eieren voorlopig nog wel even, maar we willen absoluut niet minderen met onze chocoladeconsumptie. Helemaal niet wanneer de chocoladetrek alleen gestild kan worden door een lekkere, smeuïge chocoladetaart. Herkenbaar? Maak dan een heerlijke chocoladetaart zónder ei. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in:
Wat heb je nodig voor 12 personen?
Voor de taart:
- 200 gram bloem
- 80 gram cacao
- 200 milliliter water
- 175 milliliter melk
- 120 milliliter zonnebloemolie
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 150 gram kristalsuiker
- Scheutje vanille-extract
- theelepel bakpoeder
- snufje zout
- boter om in te vetten
Voor de topping:
- 100 gram pure chocolade
- 50 gram slagroom
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een taartvorm met een doorsnede van 22 of 24 centimeter met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter.
- Doe alle ingrediënten in een kom en roer dit even door.
- Doe de water, melk, suikers en zonnebloemolie in een grote kom en klop dit tot een geheel.
- Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe en klop dit net zo lang met een garde tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
- Schenk het beslag in de vorm en zet de vorm in de oven.
- Bak de taart gaar in ongeveer 40 minuten.
- Maak de topping wanneer de taart helemaal is afgekoeld. Smelt de chocolade au-bain-marie en voeg hier vervolgens de slagroom aan toe. Roer tot het een glad geheel is en schenk dit vervolgens over de taart.
- Verdeel de topping gelijkmatig over de taart en zet de taart even in de koelkast, zodat de topping kan koelen.
- Serveer met een toefje slagroom en geniet ervan!
Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Kookmutsjes | Beeld: Pixabay