Een heerlijke boterkoek, maar dan nét een beetje anders
Gek op pompoenrecepten en hou je van een goede boterkoek op z’n tijd? Dan waarom deze twee niet combineren? We horen je denken: pómpoen in je bóterkoek!? Maar echt, dit is superlekker. Sta je wel open voor een culinaire twist? Lees dan snel verder hoe je dit hemelse hapje maakt: boterkoek met pompoen.
Dit heb je nodig voor de bodem:
- 1 kant-en-klare cakemix
- 1 grote ei
- 120 gram boter
Dit heb je nodig voor de vulling:
- 230 gram roomkaas, op kamertemperatuur
- 400 gram pompoen, gepureerd
- 3 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 150 gram boter
- 450 gram poedersuiker
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel nootmuskaat
Zo maak je de bodem:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet een bakblik van ongeveer 23 bij 33 centimeter in of bekleed deze met bakpapier.
- Meng in een grote kom de cakemix met ei en boter. Blijf roeren tot alle ingrediënten goed met elkaar zijn gecombineerd. Verdeel daarna de cakemix over het bakblik.
Zo maak je de vulling:
- Doe de roomkaas in een grote kom en klop de roomkaas luchtig en los. Meng daarna de pompoenpuree met de roomkaas. Blijf roeren tot het een soepel geheel is.
- Meng daarna de eieren, het vanille-extract en de boter bij het pompoenmengsel. Roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
- Meng daarna de poedersuiker, kaneel en nootmuskaat bij het geheel. Roer rustig zodat de poedersuiker niet alle kanten opstuift.
- Schenk daarna de vulling in het bakblik en bak de boterkoek in 40 tot 50 minuten gaar. Houd de boterkoek na 40 minuten goed in de gaten. Het is de bedoeling dat de buitenkant hard is geworden, maar de binnenkant moet wat zacht blijven zodat je het smeuïge element behoudt.
- Laat de boterkoek eerst afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt. Snijd het daarna in stukken en je kunt de boterkoek met pompoen serveren.
Bron: RecipeBoy. Beeld: Videostill