Begin met het voorverwarmen van je oven op 170 graden. Ondertussen pak je een grote kom en meng je 100 gram basterdsuiker met 100 gram bloem. Snijd 100 gram boter in blokjes en voeg dit aan de bloem-suiker mix toe, samen met de speculaaskruiden en het zout. Kneed dit tot een wat kruimelig deeg, dek het af en zet in de koelkast. Pak een nieuwe kom en breek de eieren hierboven, daarna voeg je de rest van de suiker toe en klop je dit met de mixer tot een luchtig mengsel. Smelt de rest van de boter in een steelpan, laat een beetje afkoelen en voeg toe aan het ei-mengsel. Zeef hierboven de rest van de bloem en spatel dit met de vanille voorzichtig en rustig door het eimengsel. Vet een ovenschaal in, schep het ei-beslag in de schaal en verdeel hier de appelstukken over. Pak hierna de deegkruimels uit de koelkast en verdeel deze over de appels. Schuif het vervolgens 50 minuten in de oven en klaar is je cake!
Pagina 2/2
Beeld: Videostill