Een smeersel om u tegen te zeggen!
Dat de Italianen een Bourgondisch leven leiden kun je wel zeggen. Zo introduceerde zij de overheerlijke pizza aan de wereld, brachten ze de goddelijke cappuccino en espresso aan de man én weten ze wel hoe je een goede wijn maakt. Ook wanneer het om smeersels gaat zijn de Italianen professionals.
Wat heb je nodig?
- 2 ciabatta’s of 2 stokbroden
- 1 grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 180 gram Parmezaanse kaas
- 230 gram mayonaise
Wat moet je doen?
- Bak de ciabatta’s of stokbroden volgens de verpakking.
- Laat deze afkoelen en snijd ze daarna doormidden.
- Zet nu de grill van je oven aan.
- Snijd de ui in grove stukken en doe deze samen met de knoflook, Parmezaanse kaas en mayonaise in een blender. Laat de blender net zo lang draaien tot je een egaal mengsel hebt.
- Besmeer de stokborden met het smeersel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de stokbroden hierop. Laat de stokbroden voor zo’n vijf minuten onder de grill staan, of tot het smeersel goudbruin is geworden.
- Snijd de stokbroden in stukjes en het is klaar om te serveren!
Eet smakelijk!
Probeer ook:
- Hou jij ook zo van zalm? Dit gevulde stokbrood met zalm is écht geweldig!
- Heerlijk: dit appelkaneelbrood moet je echt eens proberen
Bron: All Recipes | Beeld: videostill