Deze smaakvolle moussaka staat in 20 minuutjes op tafel, zo makkelijk kan lekker zijn!

Ingrediënten
  •  2 eetlepels milde olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 gram lamsgehakt (mag ook rund zijn)
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 200 gram gegrilde aubergines op olie, fijngesneden
  • 200 gram feta, verbrokkeld
  • 3 eetlepels fijngesneden muntblad
Robby
Ingrediënten
  •  2 eetlepels milde olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 gram lamsgehakt (mag ook rund zijn)
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 200 gram gegrilde aubergines op olie, fijngesneden
  • 200 gram feta, verbrokkeld
  • 3 eetlepels fijngesneden muntblad

Heerlijk en makkelijk: traditionele moussaka!

Soms sta je in de supermarkt en heb je géén idee wat je nu weer moet gaan maken… Dan hebben wij een super idee voor je, want heb je wel eens moussaka gemaakt?

Dit is een traditioneel gerecht op basis van aubergine en afkomstig uit het voormalig Ottomaanse rijk.

Moussaka

Het wordt vooral in de Balkan en het Midden-Oosten gegeten. Het woord moussaka is afkomstig uit het Arabisch en betekent fris, omdat daar het gerecht koud wordt opgediend. Wij gaan een warme maken die erg lijkt op het traditionele recept. Niet te verwarren met een Griekse moussaka, wat eerder een soort ovenschotel-lasagne is. Deze moussaka staat in twintig minuutjes op tafel en is een ware smaakexplosie, je weet niet wat je proeft!

Zo maak je het:

  • Verhit de olie en fruit hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook lichtgeel.
  • Bak het gehakt ongeveer 5 minuten omscheppend mee en roer daarna de aubergine erdoor.
  • Voeg de tomaten, de tomatenpuree en de kaneel toe en laat een minuutje of tien sudderen.
  • Verdeel de feta en de munt erover en warm nog even kort door tot de feta zacht wordt.
  • Serveer er warm pitabrood en een groene salade bij.

Lees ook: Deksel voor de pan zoek? Deze simpele truc werkt ook

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Super Easy Moussaka door jules onder de licentie CC BY 2.0