Deze pastasaus is zó lekker!
Pastasaus uit een blikje is prima, maar soms wil je je pasta net even wat specialer maken. Dat kan heel makkelijk met deze pastasaus uit de slowcooker. Het is makkelijk en zó lekker. Probeer het maar!
Wat heb je nodig?
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 kleine uien (in stukjes gesneden)
- 600 gram gekruid gehakt
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 3 theelepel knoflookpoeder
- 0,5 theelepel marjolein
- 800 gram tomatensaus
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 0,25 theelepel tijm
- 0,25 theelepel basilicum
- 0,5 theelepel oregano
- 1 eetlepel suiker
Wat moet je doen?
- Verwarm de olie in een pan en bak de ui en het gehakt, tot het gehakt gaar is. Dat duurt ongeveer 10 minuten.
- Voeg dan alle kruiden toe, schep het nog een paar keer om en doe het dan in de slowcooker.
- Roer vervolgens de tomatensaus, tomatenpuree, tomatenblokjes door het gehaktmengsel en dan is het wachten.
- Zet de slowcooker op ‘low’ en wacht 8 uur. 15 minuten voor je de saus opdient moet de suiker worden toegevoegd.
- Kook er wat pasta naar keuze bij en eet smakelijk!
Bron: Allrecipes | Beeld: Maxpixel