Om je vingers bij af te likken!
Anno 2017 worden mensen zich steeds meer bewust van het belang van duurzaam leven en kiezen er daarom weleens voor om een dagje vegetarisch te eten. Vegetarisch eten hoeft gelukkig niet saai te zijn, want ook zonder je stukje vlees kun je de lekkerste gerechten maken. Denk aan het vegetarische ‘gehaktbrood‘ of deze ovenschotel met broccoli. Iets anders wat vegetarisch en ontzettend lekker is, is deze roerbakschotel en je maakt ‘m met slechts vijf ingrediënten.
Wat heb je nodig voor vier porties?
- 400 milliliter teriyakisaus
- 375 gram tofu, uitgelekt
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels zonnebloembolie
- 375 gram ontdooide diepvriesgroenten
Wat moet je doen?
- Snijd de tofu in blokjes van ongeveer twee centimeter.
- Doe de teriyakisaus en knoflook in een grote kom en roer dit door elkaar. Meng daarna de tofublokjes erdoorheen.
- Bedek de kom met vershoudfolie en zet deze acht á twaalf uur in de koelkast.
- Verhit de zonnebloemolie in de pan en voeg de tofu met marinade toe. Bak de tofu ongeveer vijf minuten.
- Voeg daarna de groente toe en bak dit vijf minuten mee.
- Serveer met rijst en genieten maar!
Variatietip: voeg een dessertlepel pindakaas aan de marinade toe voor extra smaak.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Genius Kitchen | Beeld: Videostill