Desy

Zo maak je het:

Mix de boter samen met de poedersuiker tot een luchtige crème. Voeg tijdens het mixen de slagroom en de vanillesuiker in kleine beetjes toe aan de kom. Neem een spuitzak (geen spuitzak voorhanden? Knip dan een sneetje in het hoekje van een boterhamzakje en gebruik dit) en doe het mengsel daarin.

Spuit 30 bolletjes op een met huishoudfolie bedekte ondergrond. Steek een cocktailprikker in elk bolletje en zet de bolletjes in de vriezer. Doe de cacaopoeder in een diep bord en smelt de chocolade in de magnetron door deze een aantal keer 20 seconden te verwarmen op ongeveer 700 watt. Haal de vulling uit de vriezer en dip de balletjes één voor één in de gesmolten chocolade en dan in de cacaopoeder. Laat de chocolade harden en verwijder de cocktailprikkers dan pas. Serveer direct. Wil je de truffels bewaren? Doe ze dan in een afgesloten bakje in de koelkast.

Pagina 2/2

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Bakweek | Beeld: videostill