Sabine

De Italianen noemen dit taartje ook wel de Galette

Een appeltaart doet het eigenlijk altijd wel goed bij de visite. Er zijn maar weinig mensen die het appelgebakje niet lusten, zeker niet wanneer het is voorzien van een royale toef slagroom. Alleen gaat er vaak best wel wat tijd in het bakken van zo’n taartje zitten. Wil jij wel bakken, maar wil je het zo simpel mogelijk houden? Dan vind je in dit appeltaartje een nieuwe beste vriend! Het is supermakkelijk en snel. 

Dit heb je nodig:

  • 1 kant-en-klare taartbodem
  • 1 ei
  • 3 appels, geschild en in partjes gesneden
  • sap van een halve citroen
  • 350 milliliter water
  • 200 gram kristalsuiker
  • 30 gram maizena
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Doe de appelstukjes in een grote kom en doe het citroensap erbij. Schep het geheel door elkaar.
  • Doe het water, suiker, maizena, kaneel en zout in een pan en breng aan de kook. Roer ondertussen regelmatig. Laat het water daarna twee minuten koken.
  • Zet het vuur laag en voeg daarna de appels toe. Dek de pan af met een deksel en laat de appels opstaan tot ze zacht zijn.
  • Rol ondertussen het kant-en-klare deeg uit en plaats dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Plaats het appelmengsel in het midden van het taartdeeg en vouw daarna de randen van de taart naar binnen over de appels heen zodat de appel niet meer weg kan.
  • Klop het ei los en besmeer de randen van de taart met het ei.
  • Plaats het taartje 10 minuten in de oven.

Lees ook: zo maak je het razend populaire Chinese eiertaartje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube Manuela M