Sabine
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 kipfilet
  • 50 gram bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1/4 theelepel zout
  • Snuf peper

Ook lekker voor bij de bbq!

Natuurlijk willen we tijdens het barbecueën genieten van een lekker stukje (vega)vlees, maar we kijken vaak ook uit naar de bijgerechten. Neem nu deze romige kipsalade. Die smaakt heerlijk op een stukje stokbrood. 

Zo maak je de kipsalade:

  • Bak de kipfilet in zo’n 10 tot 12 minuten gaar. Je kunt ook de grillpan of de oven gebruiken om de kip klaar te maken.
  • Laat de kipfilet afkoelen en snijd hem in kleine stukjes.
  • Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en snipper de rode ui.
  • Doe de kipfilet, bleekselderij, rode ui, mayonaise, peper en zout in een kom en meng.
  • Proef en voeg eventueel nog wat meer peper en zout toe. Je kunt ook variëren met je favoriete kruiden en specerijen of meer mayonaise toevoegen om het romiger te maken.
  • Doe de kipsalade op een wrap, geroosterde boterham of toastjes.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: wrap met romige tonijnsalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Clean & Delicious | Beeld: Videostill Clean & Delicious