Sabine

Deze boerenkoolsoep is klaar in een handomdraai

Een stamppot boerenkool hebben we allemaal weleens voorgeschoteld gekregen, maar een boerenkoolsoepje is wel heel andere kost. En anders hoeft natuurlijk niet slechter te zijn. Sterker nog: deze romige boerenkoolsoep met spekjes is een echte aanrader!

Dit heb je nodig:

  • 70 gram boter
  • 1 ui, gesneden
  • 3 grote aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 1800 milliliter kippen- of groentebouillon
  • 160 gram boerenkool, zonder stengel
  • 480 millilter melk
  • zout en peper naar smaak
  • 100 gram spekreepjes

Zo maak je het:

  • Verwarm de boter in een grote pan en voeg daarna de uien en aardappelen toe. Laat dit zachtjes staan tot het goudbruin is. Voeg daarna zout en peper toe.
  • Voeg de bouillon en boerenkool toe en laat het 5 tot 10 minuten op staan tot de boerenkool zacht is en de soep groen is.
  • Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot het volledig soepel is. Voeg de melk toe en peper en zout naar smaak.
  • Doe de spekjes in een koekenpan en bak ze gaar. Boter of ander vet is niet nodig; de spekjes zijn vet genoeg van zichzelf. Voeg de spekjes toe aan de soep en de boerenkoolsoep is klaar om te serveren.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Pinch of yum | Beeld: Videostill YouTube Vegan Rev