Pasta, maar dan net even anders
Pasta kan op veel verschillende manieren gemaakt worden. Zo ook als ovenschotel. Deze pasta-ovenschotel is daarbij nog specialer, omdat je er maar vijf ingrediënten voor nodig hebt en je een heerlijke maaltijd op tafel zet. Geen reden om het niet te proberen!
Vijf ingrediënten en een schaal vol smaak!
Wat heb je nodig? (voor 6 personen)
- 340 gram pasta naar keuze
- 360 gram ricotta
- 1 ei
- 720 milliliter pastasaus naar keuze
- 120 gram geraspte kaas
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Meng de ricotta en ei samen in een grote schaal.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer het door de ricotta.
- Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
- Voeg nu het pastamengsel over de saus.
- Giet nu ook de rest van de pastasaus erover.
- Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de ovenschotel voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de folie van de schaal en bak de ovenschotel nu nog 5 tot 10 minuten.
Eet smakelijk!
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Realfoodrealdeals | Beeld: Videostill