Uiteraard gaat deze monchoutaart gepaard met een royale kersenlaag
Tegenwoordig vliegen de Amerikaanse cheesecakes je om de oren. Je zou daardoor bijna vergeten hoe lekker een monchoutaart is. En die kun je gewoon simpel houden. Ben je op zoek naar een basisrecept voor zo’n dergelijk taartje? Dan ben je hier aan het juiste adres.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Doe de koekjes in een keukenmachine en blend tot kruimels. Doe de kruimels in een kom.
- Smelt boter in een pannetje en schenk de boter bij de koekjes. Vermeng de ingrediënten met elkaar.
- Bekleed de bodem van een springvorm van ongeveer 24 cm met bakpapier.
- Stort het koekjesmengsel in de springvorm en gebruik de bolle kant van een lepel om de koekjes over de bodem te verspreiden en aan te drukken. Zet de springvorm daarna in de koelkast.
- Doe de slagroom, roomkaas, klopfix en vanillesuiker in een kom en roer tot alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. Doe daarna de monchou en suiker erbij en roer kort.
- Stort het beslag in de springvorm en plaats de vorm weer terug in de koelkast. Laat minimaal 2 uur opstijven.
- Verdeel als laatst het kersen vlaaifruit over de bovenkant van de taart.
Variatietip: gebruik in plaats van kersen vlaaifruit eens aardbeien vlaaifruit!
Lees ook: Deze monchourolletjes zijn perfect als avondsnack, supermakkelijk!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Zoete recepten | Beeld: Videostill YouTube UitdekeukenvanFatima