Weer eens wat anders dan bananenbrood
Ben jij ook zo dol op bananen? Dan is dit eenvoudige recept echt wat voor jou. Je hebt er maar een paar dingen voor nodig en in mum van tijd heb je een heerlijke snack voor meerdere personen. Succes gegarandeerd!
Een ander recept met banaan
De recepten voor bananenbrood vliegen ons om de oren. Wil je eens iets anders met de bekende fruitsoort proberen? Dan zijn deze chocolade-banaanbites echt iets voor jou. Simpel, redelijk snel te maken, vullend en natuurlijk enorm lekker. Ideaal voor momenten waarop je wel een zoete snack wilt, maar de zakken snoep wilt laten liggen. Wanneer ga jij ze maken?
Zo maak je de chocolade-banaanbites
- Snijd de bananen in dikke plakken. Bekleed een plaat met perkamentpapier en leg de bananenplakken erop.
- Smeer wat amandelboter op een van de bananenplakken. Pak vervolgens een van de andere plakken en leg die erop, zodat je een soort sandwich hebt.
- Herhaal de stap hierboven tot alle plakken duo’s vormen.
- Zet de plaat in de vriezer en laat de bananenplakken een uur uitharden.
- Smelt de chocolate chips ondertussen in een hittebestendige glazen schaal (dit kan au bain marie, maar je kunt die schaal ook in de magnetron schuiven).
- Haal de bananenplakken uit de vriezer. Prik er voorzichtig met een vork in, dip ze in de gesmolten chocolade en leg ze daarna terug op de plaat.
- Sprenkel een beetje zeezout op elk van de bananenplakken en schuif de plaat terug de vriezer in.
- Wacht een half uur, haal de plaat uit de vriezer en leg de bananenplakken op een mooi bord.
- Tast toe!
Extra tip: je kunt ook satéprikkers in de bananenplakken steken en ze serveren zoals op de foto. Krijg je de plakken niet allemaal in een keer op? Geen nood: je kunt ze tot een week in de vriezer bewaren. Een heerlijke snack om dagenlang van te genieten dus!
Lees ook: Levensvraag: is pure chocolade gezonder dan melkchocolade?
Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!
Bron: Real Simple | Beeld: iStock