Sabine

Hotdog cupcakes zijn de de nieuwe hartige taartjes

Zo nu en dan heb je even wat inspiratie nodig voor in de keuken. Maar wanneer je het internet afzoekt naar leuke gerechten, kom je vaak dingen tegen die je óf al kent óf superingewikkeld zijn. Gelukkig is dit recept geen van beiden! Bind je schort maar om en flans deze cakejes in no-time in elkaar. Ook erg leuk om te maken samen met je (oppas/klein)kind!

Dit heb je nodig voor het deeg:

  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 170 gram boter
  • 180 milliliter melk

Dit heb je nodig voor de vulling:

  • 8 gare hotdogs
  • 80 milliliter ketchup
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Gesnipperd uitje (optioneel)
  • Twee gesnipperde augurken (optioneel)

Zo maak je het:

  • Snijd de hotdogs door midden en snijd ze daarna nog eens in kleine blokjes. Doe het in een kom en meng dit met de ketchup, mosterd en Worcestershire saus.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden en spray een muffinplaat in met olie.
  • Mix in een kom de bakpoeder, bakmeel en zout.
  • Meng daarna de boter door het mengsel tot het is opgenomen.
  • Roer vervolgens beetje bij beetje de melk door het deeg.
  • Verdeel het beslag in achten en bekleed de muffinplaat met het beslag zodat het deeg cupjes vormt. Vul de cupjes met de knakworsten en zet het 10 minuten in de oven.
  • Haal na tien minuten de plaat uit de oven (met handschoenen) en verdeel de kaas over de cups. Zet het daarna nog 5 minuten in de oven zodat de kaas kan smelten. Haal de hotdog cupcakes daarna uit de oven en serveer eventueel met ui en augurk.

Gek op knakworst? Bekijk deze recepten dan ook eens:

Tosti met knakworst
Worstenbroodje op een stokje
Eetbare ster met worstjes

Bron: Tasty, Martha StewartBeeld: Videostill YouTube Tasty