Je flanst deze cake zó in elkaar!
We smachten bijna iedere dag wel naar een stuk taart of cake. Helaas is het schuldgevoel dat we krijgen, nadat we ons tegoed hebben gedaan aan een calorieënbom, niet voor de poes. Gelukkig zitten er een heleboel aardbeien in deze cake, waardoor we ons net wat minder schuldig voelen na het verorberen van een punt (of twee).
Wat heb je nodig voor een aardbeiencake voor acht personen?
- 300 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels vanillesuiker
- 150 gram suiker + 20 gram extra suiker
- 200 milliliter karnemelk
- 2 eetlepels water
- 3 eieren
- 250 gram aardbeien
Optioneel:
- 100 gram chocoladeglazuur
- Poedersuiker
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de bloem, bakpoeder, suiker en vanillesuiker in een kom en roer dit door elkaar.
- Voeg de karnemelk, water en eieren toe. Mix dit met een garde tot een geheel.
- Bekleed een springvorm met een doorsnede van 26 of 28 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in. Schenk het beslag in de springvorm.
- Maak de aardbeien schoon en halveer de aardbeien.
- Verdeel de aardbeien over de taart, druk hierbij de bolle kant van de vrucht in het beslag. Sprenkel nog een beetje suiker over de aardbeien.
- Bak de taart in 40 tot 50 minuten gaar.
- Gek op chocolade? Decoreer de aardbeiencake met wat chocoladeglazuur en poedersuiker.
Probeer ook eens:
- Heerlijke ijstaart met aardbeien
- No bake chocoladetaart met aardbeien
- Deze aardbeientiramisu moet je een keer proeven!
Bron: Esslust | Beeld: videostill