Ingrediënten
  • 170 gram bloem
  • 130 gram gepofte rijstkorrels (ontbijtgranen)
  • 2 eetlepels suiker
  • 65 gram extra suiker (in een los bakje)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 30 gram shortening
  • 65 milliliter melk
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 30 gram gesmolten boter
Jasmijn
20 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 170 gram bloem
  • 130 gram gepofte rijstkorrels (ontbijtgranen)
  • 2 eetlepels suiker
  • 65 gram extra suiker (in een los bakje)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 30 gram shortening
  • 65 milliliter melk
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 30 gram gesmolten boter

Makkelijk, smakelijk en snel klaar!

Ben jij dol op zowel kaneel als je airfryer? Dan is dit simpele recept echt wat voor jou. Het is enorm smakelijk, makkelijk in grote porties te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Een echte topper!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel. 

Zoete snack

Ontbijtgranen, kaneel, suiker en de airfryer: ze zorgen samen voor een heerlijk zoete snack. In slechts 20 minuten maak je genoeg kaneelhapjes voor zes personen en het stappenplan is erg simpel. Je kunt ze bijvoorbeeld bij een filmavond serveren, maar ze zijn ook lekker als toetje na een diner. Wij gaan dit zeker proberen, jij ook?

Hoe maak je het?

  • Pak een grote kom en giet daar de bloem, de ontbijtgranen, twee eetlepels suiker, het bakpoeder en het zout in.
  • Voeg de shortening in kleine hoeveelheden aan het mengsel toe en kneed het met je handen totdat je deeg de structuur van grove kruimels heeft.
  • Giet de melk in kleine hoeveelheden bij het mengsel en kneed het nog een keer, totdat je een glad deeg hebt.
  • Verdeel het deeg in kleine stukjes en rol er balletjes van 2,5 cm breed van.
  • Zet de airfryer op 200 graden en laat hem goed opwarmen.
  • Pak een diepe kom en giet daar de kaneel en de extra suiker in. Roer dat goed door elkaar.
  • Rol de balletjes die je hebt gekneed eerst stuk voor stuk in de boter en vervolgens in het mengsel van kaneel en suiker.
  • Schuif telkens een aantal balletjes per keer in de airfryer.
  • Laat de balletjes 8 tot 12 minuten opwarmen. Check tussendoor of de binnenkant al gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt die er schoon uit, dan zijn de balletjes klaar.
  • Uitserveren en smullen maar!

Lees ook: Recept: zoete kaneel tortillachips met gezouten karamelsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Videostill YouTube, Fuzz & Buzz