Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 240 ml melk
  • 1 eetlepel vanille
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel boter
  • 4 sneetjes brood
  • 115 gram roomkaas
  • 60 milliliter slagroom
  • 40 gram poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels vanille
  • Optioneel: rood fruit
Yentl Feenstra
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 240 ml melk
  • 1 eetlepel vanille
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel boter
  • 4 sneetjes brood
  • 115 gram roomkaas
  • 60 milliliter slagroom
  • 40 gram poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels vanille
  • Optioneel: rood fruit

Voor dit ontbijtje mag je ons wakker maken

Van oud brood wordt niemand blij, maar gelukkig kun je het oude brood een tweede leven geven. Door er wentelteefjes van te maken bijvoorbeeld. Opeens is dat oude, taaie stuk brood een stuk lekkerder. Enne, er is niets heerlijker dan de ochtend beginnen met een goed ontbijtje, toch? Geniet van deze smakelijke wentelteefjes met kaneel en roomkaas. Met dit recept wordt het ontbijt in de ochtend onweerstaanbaar.

Wentelteefjes

Zin in zoetigheid, maar geen inspiratie? We got you! Dit overheerlijke recept is snel en makkelijk te maken en we hoeven je vast niet te overtuigen dat het ook nog eens lekker zal smaken. Wij leggen uit hoe je deze overheerlijke wentelteefjes met kaneel en roomkaas in elkaar flanst. Binnen twintig minuten staan ze op tafel en genot is gegarandeerd!

Zo ga je te werk

  • Klop in een grote kom de eieren, melk, vanille en kaneel door elkaar.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Doop 2 sneetjes brood per keer in het eimengsel.
  • Meng in een middelgrote kom roomkaas, slagroom, poedersuiker, kaneel, nootmuskaat en vanille.
  • Stapel en besprenkel met roomkaasmengsel. Eet smakelijk!

Tip: ben je een fan van fruit? Dan is het lekker om er ook wat rood fruit naar keuze aan toe te voegen!

Dubbeldippen

De lekkerste wentelteefjes maak je door de bam twee keer in het melk-eimengsel te dippen. Het is daarom belangrijk om dik brood te gebruiken. Door de boterham twee keer in het mengsel te dippen, krijg je iets wat een kruising is tussen broodpudding en wentelteefjes. De binnenkant wordt lekker smeuïg en de buitenkant is lekker knapperig. Hmmm!

Lees ook: Met dit trucje maak je je wentelteefjes nog lekkerder

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron:  Tasty | Beeld: Adobe Stock