Hanna Mellema
20 min. + 30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram sperziebonen
  • 500 gram shoarma
  • 600-700 gram rösti
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper, zout en nootmuskaat naar smaak
  • Optioneel: knoflooksaus

Je hebt maar 4 ingrediënten nodig!

Tegen een lekkere ovenschotel zeggen wij geen nee. En tegen een makkelijke ovenschotel, zeggen we dat al helemaal niet! Deze heerlijke ovenschotel kost je nauwelijks werk, en toch smaakt hij verrukkelijk. Het kruidige vlees, in combinatie met een krokante rösti en kaaslaag: loopt het water je al in de mond? Je hebt er eigenlijk maar 4 ingrediënten voor nodig, dus waar wacht je nog op? Aan de slag! 

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes. Kook ze in ruim water voor ongeveer 10-12 minuten, totdat ze beetgaar zijn.
  • Giet af en breng eventueel op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.
  • Bak ondertussen de shoarma gaar in een ruime pan. Laat daarna uitlekken op wat keukenpapier.
  • Vet een ruime ovenschaal in, en verdeel hier de sperziebonen over. Bestrooi daarna met de shoarma, gevolgd door de rösti. Maak af met wat geraspte kaas.
  • Zet de schaal in het midden van de oven, en bak ongeveer 25-30 minuten. De rösti en de kaas moeten een mooi goudbruin kleurtje hebben.
  • Serveer met de knoflooksaus, en genieten maar!

Ook lekker: Jum: zo maak je romige pasta met gorgonzola en bacon 

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Better Homes and Gardens | Beeld: Adobe Stock