Van deze eetbare paddenstoel kun je een heerlijke soep maken
Wie dol is op champignons heeft de shiitake-paddenstoel vast weleens geproefd. Deze paddenstoel is afkomstig uit Japan en China en wordt dan ook veel gebruikt in de Aziatische keuken. De paddenstoel is niet alleen erg lekker, maar het is ook nog eens gezond. Zo bevat shiitake veel eiwitten, vitamine D en kalium en is het een perfecte vleesvervanger. Wil je eens wat lekkers maken met deze paddenstoel? Deze shiitake-soep is heerlijk.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 200 gram shiitakes, in stukjes gesneden
- 1 gele ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 40 gram roomboter
- 30 gram bloem
- 100 milliliter slagroom
- 1 liter water
- 2 (groente)bouillontabletten
- verse peterselie, fijngesneden
- verse bieslook, fijngesneden
- zout naar smaak
- witte peper naar smaak
Wat moet je doen?
- Smelt de roomboter in een grote pan en bak hier de ui, knoflook en shiitake in.
- Roer er daarna de bloem doorheen en bak dit ongeveer 3 minuten op een middelhoog vuur.
- Voeg de bouillontabletten en het water toe en kook de soep 10 á 15 minuten.
- Roer daarna de slagroom door de soep en voeg de bieslook en peterselie toe. Breng de soep op smaak met een beetje witte peper en zout.
- De soep is klaar om te serveren, geniet ervan!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Beeld: Kookfans ®