Sabine

Deze broccolisalade is zo in elkaar geflanst

Echt genieten van een salade vinden sommigen nog weleens moeilijk. Er is ook niet veel aan aan een blaadje sla met wat tomaat en een theelepel smaakloze dressing. Maar een salade hoeft helemaal niet saai te zijn. Deze broccolisalade is een ware smaaksensatie en het bevat ook nog eens weinig koolhydraten. Wat wil je nog meer?

Dit heb je nodig voor acht porties:

  • 1 kilo broccoli
  • 50 gram ui, versnipperd
  • 50 gram amandelen, fijn gehakt
  • 2 eetlepels appelcider azijn
  • 8 reepjes gekookte bacon, gehakt in stukjes
  • zout en peper naar smaak
  • 240 milliliter mayonaise

Zo maak je het:

  • Kook de broccoli, maar doe dit net iets minder lang dan normaal. Het is juist lekker als de broccoli nog een klein beetje knapperig is. Snijd de broccoli daarna klein. Doe de broccoli daarna in een grote kom. Doe daarna de amandelen, bacon en ei in de kom.
  • Mix de mayonaise, azijn, zout en peper in een klein kommetje. Giet het mayonaisemengsel over de broccoli tot het gelijk is verdeeld.
  • Zet de kom daarna een uurtje in de koelkast zodat de smaak goed kan intrekken.
  • Haal het voordat je het serveert even uit de koelkast zodat het niet al te koud meer is.

Meer lekkere salades? Bekijk deze recepten dan eens: 

Bron: The Lowcarb Diet. Beeld: Videostill