Deze rendierbrownies moet je maken!
Met kerst wil je niet alleen lekker vlees en een lekker toetje op tafel zetten; ook de koffie moet begeleid worden door een lekker hapje! En wat is nu leuker dan koekjes bij de koffie, geheel in kerststijl? Deze koekjes zijn daarom ook ideaal!
Dit heb je nodig:
- 240 gram boter, gesmolten en gekoeld
- 300 gram suiker
- 1 theelepel vanillesuiker
- 3 grote eieren
- 130 gram bloem
- 50 gram cacaopoeder
- 1 theelepel fijn zout
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 350 gram chocoladesnippers
- 16 kleine mini twixen
- 16 rode of bruine M&M
- 16 kleine roomboter koekjes
- 16 mini marshmallows
- 32 mini chocolade snippers
- 32 kleine zuurstokjes
Verwarm de oven voor op 180. Neem twee taartvormen en vet deze in met boter of bakspray. Leg dan een rondje bakpapier op de bodems van de vormen. Neem een grote kom en doe hier de boter, suiker, vanille en eieren in. Mix het goed door elkaar. Neem een andere kom en doe hier de bloem, cacao, zout en bakpoeder in. Roer door elkaar en doe in de andere kom. Mix tot een glad geheel. Doe een klein koffiekopje van chocoladesnippers erbij en verdeel het beslag over de twee taartvormen. Bak ongeveer 35 tot 40 minuten in de oven.
Halveer ondertussen de kleine twixen in de lengte en gebruik je vingers om ze in een soort van druppelvorm te kneden. Smelt twee eetlepels van de resterende chocoladesnippers en gebruik een klein beetje van de gesmolten chocolade om op ieder koekje een rode M&M te plakken. Snijd de mini marshmallows in de breedte door de helft en steek hier een chocoladestukje in voor de ogen. Haal dan de brownies uit de oven en besprenkel met de helft van de resterende chocoladesnippers. Laat dit staan totdat de snippers smelten door de warmte van de brownies. Neem een spatel en smeer de gesmolten chocolade uit. Laat de brownies volledig afkoelen, ongeveer een uur. Snijd dan iedere brownie in 8 driehoeken met behulp van een scherp mes en haal uit de vorm. Led de brownies neer met de punt naar beneden en druk een neus (het koekje met de M&M) op de punt van de brownie. Maak twee gaatjes in de bovenkant en steek hier de zuurstokjes in (het gewei). Neem de gehalveerde twix-druppels en plaats deze aan de uiteinden van de brownie aan de bovenkant (de oren). Druk twee van de mini-marshmallow ogen naast elkaar in het midden van elke brownie. Klaar!