Yentl Feenstra
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 camemberts
  • 3 verse vijgen
  • 1 stokbrood
  • 50 gram pistachenoten
  • Snuf peper
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Handje verse peterselie

Om je vingers bij af te likken

Heb je geen zin om urenlang in de keuken te staan, maar wil je wel een culinair hoogstandje op tafel zetten? Dan is deze camembert met verse vijgen en pistache uit de oven de ideale oplossing. Zachte kaas, stokbrood, wijntje, en borrelen maar!

Creatief met camembert

Zet maar op de borrelplank, deze warme camembert met verse vijgen en pistache. Met dit simpele recept krijgt een kaasplank net dat beetje extra luxe. De warme kaas is vooral lekker met vers stokbrood en een goede rode wijn. En jij kunt ontspannen aan de borrel beginnen, want de oven doet het meeste werk!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BASI BOX (@basi_box)

Zo maak je de camembert klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder de verpakking van de camemberts. Snijd de bovenkant lichtjes in met een mes, zodat er ruitjes ontstaan zoals in de video. Leg de camembert vervolgens in een ovenbestendige schaal.
  • Snijd de vijgen in partjes en plaats ze rondom de camemberts.
  • Leg de pistachenootjes eroverheen.
  • Snijd het stokbrood in plakjes en verdeel tegen de randen van de ovenschaal.
  • Besprenkel het geheel nu met peper, honing en olijfolie.
  • Bak de camembert circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • Serveer met verse peterselie. Dippen maar!

Lees ook: Yummy: 4 recepten met de met uitsterven bedreigde kaas camembert

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Instagram @basi_box | Beeld: Adobe Stock