Deze scaloppini is lekker om met stokbrood te eten
Ga je naar een Italiaans restaurant? Dan vind je met een beetje geluk een scaloppine of scaloppa alla gorgonzola op de menukaart staan. Heerlijk! Veel mensen eten dit machtige gerecht enkel in restaurants, maar je kunt het ook prima thuis bereiden. Wij maken het geheel extra lekker door er ook nog champignons aan toe te voegen.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Verhit een beetje van de boter in een pan en bak het kalfsvlees aan beide zijden gaar. Haal daarna uit de pan en zet apart.
- Doe opnieuw wat boter in de pan en doe hier de ui en champignons in. Bak ongeveer 3 minuten en roer regelmatig. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Doe de bloem in de pan en roer goed zodat de bloem zich vermengt met de boter in de pan. Schenk daarna de witte wijn erbij en blijf goed roeren. Voeg de room toe wanneer de witte wijn is opgenomen in het mengsel.
- Brokkel de gorgonzola door de saus, roer en laat 1 à 2 minuten opstaan.
- Doe de plakken kalfsvlees weer in de pan en zorg ervoor dat ze bedekt worden met de saus.
- Verdeel daarna over 4 borden en garneer met wat peterselie. Serveer met stokbrood.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: Italiaanse knoflooksoep met knapperige croutons
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Beeld: Videostill YouTube The Italian Cooking Class