Deze lichte salade met witte asperges is verrukkelijk
Het is weer het seizoen voor de witte asperges. We hebben nog even de tijd om te genieten van dit witte goud uit eigen land. Meestal koken we de asperges en serveren we ze met een plakje ham, een gekookt eitje en wat Hollandaisesaus. Nu slaan we echter het kookgedeelte over en gebruiken we gewoon rauwe asperges voor deze salade! Lekker makkelijk, want deze salade met witte asperges heb je binnen 20 minuten op tafel staan.
Een perfecte combinatie van witte asperges met rauwe ham en veldsla.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de salade met witte asperges:
- Meng in een klein schaaltje de olijfolie samen met de honing, dijonmosterd en het sap van een halve citroen.
- Snijd ongeveer 2 á 3 centimeter van de onderzijde van iedere witte asperge af. Schil de buitenste laag met een dunschiller.
- Gebruik vervolgens de dunschiller of een kaasschaaf over de lengte om dunne linten van de asperges af te schillen.
- Giet de dressing over de stroken asperges en meng met je handen goed door elkaar.
- Pak een mooie schaal en verdeel hier de veldsla op.
- Maak van een aantal stroken een los opgerold bolletje en leg deze op de veldsla.
- Herhaal dit bij de plakken rauwe ham en probeer een ook een soort van roosjes van te maken.
- Verdeel de kappertjes over de salade.
- Eet smakelijk!
Bekijk hieronder de video met de volledige uitleg:
Ook lekker: Recept: Aperol Spritz upside down taart
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Allerhande | Beeld: Videostill, Allerhande YouTube