Ingrediënten
  • 3 middelgrote wortels
  • 2 aardappelen
  • 220 gram ananas
  • 1 komkommer
  • 2 appels
  • 150 gram erwten
  • 60 gram opgeklopte slagroom
  • 110 gram mayonaise
  • 1/2 eetlepel poedersuiker
  • 1/2 theelepel witte peper
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 middelgrote wortels
  • 2 aardappelen
  • 220 gram ananas
  • 1 komkommer
  • 2 appels
  • 150 gram erwten
  • 60 gram opgeklopte slagroom
  • 110 gram mayonaise
  • 1/2 eetlepel poedersuiker
  • 1/2 theelepel witte peper
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout

Heerlijk bij de barbecue

Als we gaan barbecuen, ligt het (nep)vlees op de grill en staat de tafel vol met drankjes en diverse bijgerechten. We hebben standaard rundvlees-, aardappel en komkommersalades op tafel staan. Wil jij het eens over een andere boeg gooien? Maak dan eens deze Russische aardappelsalade.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Schil de wortels, aardappelen en ananas en snijd in stukjes.
  • Snijd ook de komkommer en appels in stukjes.
  • Kook de wortels, aardappelen en erwten apart van elkaar gaar en laat afkoelen.
  • Doe de slagroom, mayonaise en poedersuiker in een kom en roer met een garde tot een geheel.
  • Voeg de witte peper, zwarte peper en zout toe en roer opnieuw.
  • Voeg alle groentes en fruit toe en meng goed.
  • Zet de salade nog even in de koelkast voordat je ‘m serveert. Eet smakelijk!

Ook lekker: Frisse kipsalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Flavour of Desi Food | Beeld: Videostill